ВИДЕО: „Сакам да станам жена“ – Монти Пајтон беа 40 години пред своето време

0
441

„Житието на Брајан“ („Life Of Brian“), статистички гледано, е стар скоро четириесет години. Беше снимен кон крајот на ’70-тите години на минатиот век, а премиерно беше пуштен во кино салите во 1979 година. Од секој друг аспект, како содржински, така и идејно-идеолошки, ова генијално сатирично филмско дело беше многу пред своето време. Или, барем 40 години.

Коментирај