Видео: Роботот успеал да ја реши Рубиковата коцка за само 0.38 секунди

0
403

Роботот успеал да ја реши Рубиковата коцка за само 0.38 секунди и со тоа да постави нов рекорд.

Бек Кац и Џаред Ди Карло направиле робот кој што поставил нов рекорд во решавањето на Рубиковата коцка. Роботот се состои од шест „Kollmorgen ServoDisc U9-series“ и две „PlayStation Eye“ камери.


За да обезбедат моторите да се движат независно од еден од друг, наместо истовремено, Кац и Ди Карло одлучиле да искористат една AND плоча. Исто така, тие се послужиле и со користење на „min2phase“ алгоритмот.

Доколку уште малку поработат на роботот, сигурно ќе можат да добијат и поголема брзина. Во меѓувреме, нивниот робот го држи рекордот за решавање на Рубиковата коцка.

Коментирај