ВИДЕО: Плажа која може да се види само еднаш во текот на денот, а погледот никогаш не се заборава

0
795

Доколку постои рај на земјата, тогаш дефинитивно оваа плажа е тоа место.

Станува збор за малата скриена плажа “De Gulpiyuri” во Ланес, Шпанија. Нејзината уникатност е поради тоа што се наоѓа “in the middle of nowhere”, пред неа има карпи, а морето се појавува само еднаш во текот на денот.

Gulpiyuri-Beach

Плажата е долга 40 до 50 метри, а добива дел од морето кое се појавува и исчезнува со плимата и осеката.

Кога плимата е поголема можете дури и да запливате овде, но поголемиот дел од времето водата сепак достигнува само до вашите колена.

Коментирај