(ВИДЕО) Пигкасо – свиња со своја изложба на слики

0
298

Активистката Џоан Лефсон е сопственик на свињата Пигкасо која  е првата свиња во светот која направи своја изложба на слики.

Омилено милениче покажа тенденција да се четка и бои, а неговиот портрет на Доналд Трамп стана вирален хит. Сликите на Пигкасо се продаваат за илјадници долари благодарение на нивниот добротворен карактер.

Погледнето го видеото:

Коментирај