ВИДЕО: Од денеска Комлексот Св. Наум со метео станица и камера во живо

0
490

Комплексот Св. Наум за прв пат во својата историја добива самостојна метео станица и камера во живо. Со Благослов од отецот Нектариј во Св. Наум од денеска официјално започнува со работа овој систем кој ќе биде достапен на веб страната од Куба Либре www.cubalibre.mk и YouTube.

Секој заинтересиран за временската состојба и моментална глетка во Св. Наум ќе може во секое време да се информира.

Системот го изработува Стојан Стојановски кој најави дека ова е само почеток на тоа што е во план како дел од туристички инфо портал „Охрид Инфо”.

Извор: Република / Охрид инфо

Денес е голем празник – на гробот на Св. Наум Охридски се молат многу луѓе од сите вери и националности

Коментирај