ВИДЕО: Нема сила што може ВМРО да го уништи – Моќен говор со силна порака на Јохан Тарчуловски

0
964

Нема таа сила што може ВМРО да го уништи! ВМРО не е вештачка партија, ВМРО е генот на Македонецот, а тоа не можеш да го уништиш, порачува Јохан Тарчуловски.

-Кој што сака да помисли, кој што мисли дека ќе му наштети, ќе го уништо, ќе го срози, ние како феникс од пепелот ќе излеземе и ќе им покажеме дека кога е најтешко ВМРО-вецот и Македонецот нема да се предаде. Никогаш не сме се предавале, нема ни сега да се предадеме. Во овие тешки моменти некој ќе дојде и ќе те праша „Кој беше во Прилеп“? Во Прилеп беа правите, искрените ВМРО-вци. Во Прилеп не беа тие што дојдоа за да успеат во животот за кратко, во Прилеп беа тие што се од 1991-ва до денес. Тие што никогаш не го свртеа грбот на ВМРО-ДПМНЕ, порача тој.

Тарчуловски порача дека другите веќе се префрлени во други редови и со тоа станало јасно кој бил со ВМРО за бенефит, а кој за 4 свети букви.

-Од сега па натаму, треба на сите да ни биде многу важно и многу јасно, да знаеме да го цениме правиот, искрен ВМРО-вец. Да го цениме тој што кога било најтешко бил тука, дополни тој.

Видеото објавено од Маркукуле е насловено како  „ЈОХАН со најискреното, најмакедонското обраќање„!

Коментирај