ВИДЕО: Натпревар во плескање по задници

0
573

Ете и тоа го има. Во Јапонија има првенство во гаѓање со перници, во Русија одамна има првенство во удирање на шлаканици, а од сега во оваа земја може да се види нов спорт – плескање по задник. Можеби звучи чудно, но во Русија овој спорт станува популарен.

Неодамна завршил првиот шампионат, а титулата ја освоила блогерката Анастасија Золотаја. Правилата се јасни – победува оној што ќе го плесне противникот најсилно. Тој што не може да издржи или ќе падне на земја го губи мечот.

Засега во овој спорт учествуваат девојки.

Коментирај