ВИДЕО: Кичевчани очи во очи со мечка

0
714

Месецов на Илинска Планина, група кичевчани имале несекојдневно искуство. За време на нивната прошетка во природа се појавила кафена мечка со која се нашле буквално очи во очи.

За среќа, мечката не била агресивна и луѓето не биле нејзина мета, туку истата со голема брзина избегала од нив.

Ова не е прв пат да се појави мечка во оваа околина, а минатата година мештаните имаа средба со мечка која трчаше на патот Охрид-Кичево и мечка која си ги пренесуваше своите мали мечиња исто така на овој автопат.

Коментирај