ВИДЕО: Ќе му сврти ли грб Касами на Заев после изборите? Најавува коалиција со тој што ќе победи – А и двајцата лажат сушат

0
526

Со најмалку 6-7 пратеници ќе бидеме дел од владата која ќе успее да добие 61 пратеник, одговори лидерот на Беса Билал Касами во вчерашната изборната дебата на ТВ21.

Во парламентот, позавршувањето на изборите, согласно договорот, секој пратеник се регистрира како пратеник на матичната партија кој го номинирала на листата. Од моментот по завршувањето на изборите и официјализирањето на резултатите Движење на Беса ќе има свои мандати, објаси Касами.

Додаде дека Беса ќе имаат своја пратеничка група, и со најмалку 6,7 пратеници ќе бидат дел од владата која ќе успее да добие 61 пратеник, по што си го почеша носот свесен дека лаже.

Коментирај