(ВИДЕО) Канабисoт во Македонија ќе донесе 100 милиони евра годишно

0
690

Телевизијата Ал Џезеира доби пристап во просториите каде се одгледува билката, по што беше објавено ова интересно видео.

Инаку седум компанија во Македонија произведуваат канабис, од кој се произведува масло за медицинска употреба.

Според анализите, оваа индустрија може на државата да и донесе приход од приближно 100 милиони евра годишно.


Извор: Ал Џезеира

Коментирај