ВИДЕО: Дали треба да ѝ верувате на интуицијата?

0
696
Thinking

Ви се случило ли за нешто да имате некое насетување дека е добро или лошо? Интуицијата е способност за стекнување на спознавање без употреба на разумот, односно претчувството не можеме секогаш логички да го оправдаме. Што вели науката за тоа, дали треба да ѝ веруваме на интуицијата?

AsapSCIENCE направи интересно едукативно видео за интиутивното размислување и систематското, логичко размислување. Крајниот совет е дека и двата вида на размислување се корисни за луѓето.

Коментирај