ВИДЕО: Академик Маџунков побара МАНУ да ја отфрли тиранската платформа

0
708

Академик Митко Маџунков повика МАНУ да ја отфрли тиранската платформа како акт во кој се чувствува „експанзионистичката политика“.

Според Маџунков, платформата ги повредува чувствата на Македонците под закрила на меѓународната заедница и сега е ред на Албанците да се извинат за тоа. За Маџунков сите точки на платформата се ултранационалистички и неприфатливи и тоа е акт за формирање голема Албанија кој треба да биде отфрлен од МАНУ како акт во кој се чувствува експанзионистичката политика од призренската лига.

Коментирај