Веган исхраната смета на плодноста

0
600

Недостатокот на месо во менито на таткото влијае врз плодноста на неговите деца. Тоа го тврдат научниците од Monash University, Мелбурн. Според нив недостатокот на белковини од животинско потекло се одразува негативно на способноста за репродукција кај идните генерации. Нивните сперматозоиди стануваат мрзливи, додека зголемениот прием на природни протеини го има спротивниот ефект. Отказот да се јаде храна од животинско потекло го ослабува имунитетот.

Коментирај