Ванковска: Се урла кога Македонец ќе убие Македонец или Албанец, но кога сторителот е Албанец, владее амнестија или тотален молк

0
497

Професорката Билјана Ванковска револтирана од реакцијата на власта по смртта на младото момче Никола Саздовски кој беше претепан од неколкумина млади Албанци, побара еднаква одговорност за сите државјани на Република Македонија, а не селективна правда.

-Ќе бидам многу етнички и политички некоректна: Може да се урла кога Македонец ќе убие Македонец или Албанец, но кога сторителот/сторителите се Албанци, владее или амнестија или тотален МОЛК!

Нема правда, нема мир!, напиша Ванковска.


ПОЧИВАЈ ВО МИР КОМИТО: Почина крвнички претепаното момче Никола Саздовски

Коментирај