УМС на ВМРО-ДПМНЕ го промовираше тимот за пресврт во младинската политика

0
1232

Новоизбраниот Претседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ – Лука Кржаловски, преку објава на социјалните мрежи, го промовираше тимот за пресврт во младинската политика.

На својот фејсбук профил Кржаловски напиша:

Почитувани членови на Унијата на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ,FB_IMG_1523921667698Со самото стапување на функцијата на претседател на УМС ВМРО-ДПМНЕ, ветив одговорна, посветена но пред се тимска работа затоа што само така обединети под четирите свети букви на ВМРО, можеме да ја менуваме реалноста во Македонија. Вечерва, Извршниот Комитет на партијата го потврди составот на Извршниот Комитет на УМС и тоа:

Јован Јаулески
Филип Ѓорѓиев
Ивица Петровски
Стефан Андоновски
Никола Дудулоски
Сергеј Попов
Владимир Бошњаковски
Билјана Цветковска
Томи Кепевски
Петар Миовски
Горјан Донев
Данијел Апостоловски
Искра Крстевска
Милан Јакшиќ
Валентин Манасиевски
Сузан Хасан
Ангела Тасева
Влатко Стојановски
Марија Милошевска
Невена Величковска
Петар Радојнчиќ
Моника Делева
Живе Катранџиев
Кирил Ѓеорѓиев
Елена Орцева
Владимир Ристов
Марија Делова
Иванчо Младеновски
Елена Трајчевска
Горан Степановски
Димитар Манчев
Олга Василевска
Анастас Ефремов
Мартин Андоновски
Светислав Васев

Ова е само мал дел од тимот кој заедно со претседателите и членовите на Централните Комисии , претседателите и членовите од Општинските и Месните комитети на УМС сплотени како никогаш до сега ќе работат да ја вратат Македонија на младите. Имаме тешка задача пред нас, да собориме режим кој секојдневно крати права на студенти, ги игнорира потребите на младите и чив неодговорен однос ја доведува иднината на нашата земја во прашање. Секој оној кој поседува ентузијазам и волја да ги менува работите е добредојден во Унијата на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ!

Да живее УМС!
Да живее ВМРО-ДПМНЕ!
Да живее Република Македонија!

Коментирај