Училишните униформи низ светот

0
757

Во македонските училишта, униформите се вратија пред десетина година. Родителите сè уште дебатираат дали нивните деца треба да носат униформи или не, дали тоа е дополнителен трошок за родителите, како тие треба да изгледаат… Ретко кој средношколец, кој е во бунтовните тинејџерски години ќе се убеди да носи униформа редовно… Но, ширум светот постојат земји каде униформата на еден ученик зборува за угледот на едно училиште и традицијата на земјата. Училишните униформи низ светот многу се разликуваат од земја до земја, некои имаат специфични елементи, направени се во невообичаени бои и имаат интересни детали.

Тонго

uniformi (10)

Австралија

uniformi

Хаити

uniformi (13)

Индонезија

uniformi (6)

Јапонија

uniformi (3)

Боливија

uniformi (5)

Индија

uniformi (7)

Малезија

uniformi (11)

Куба

uniformi (1)

Абу Даби

uniformi (2)

Уганда

uniformi (9)

Непал

uniformi (12)

 www.hybread.mk

Коментирај