Убави цитати од романтични филмови

0
1651
  1. „Не мора да се обидувате да сфатите сè. Просто треба само да верувате… да верувате во судбината.“- Знак на судбината
  2. „Ако скокнеш ти, ќе скокнам и јас, се сеќаваш ли?“- Титаник
  3. „Дозволи ми да ти кажам без да таам некаква надеж, и тоа само затоа што е Божиќ, а за Божиќ луѓето ја кажуваат вистината – ти си совршена за мене и моето скршено срце ќе те сака и кога ќе остариш…“- Навистина љубов
  4. „Ти го маѓепса моето тело и мојата душа“- Гордост и предрасуди
  5. „Мора да бидеш трпелив, љубовта не е секогаш идеална, туку таа просто е само љубов“. – Свадбениот агент
  6. „Претпочитам да имам еден живот со тебе, отколку да живеам засекогаш, но без тебе“. – Господарот на прстените
  7. „Јас не сум ништо посебно во тоа сум сигурен. Јас сум обичен човек со обични мисли и водев едноставен живот. Не постојат споменици посветени на мене, а моето име наскоро ќе биде заборавено, но јас сакав со целото мое срце и душа и за мене тоа секогаш беше доволно“.-  Дневникот
  8. „Ти и јас ќе се наоѓаме во секој живот, нели? Ќе биде тешко, јас не ветувам но ќе те барам во секој следен живот. Да, во некои нема да те најдам, но во други ти ќе бидеш љубовта на мојот живот …“-  Најдоброто во мене
  9. „Се среќавате со илјадници луѓе, но никој не остава трага во вас. И одеднаш се среќавате само со еден човек и целиот ваш живот е променет.“- Незаборавна
  10. За мене ќе биде привилегија точно ти да го скршиш моето срце.“- Вината во нашите ѕвезди

Коментирај