Центарот на Скопје, пред изградбата на ГТЦ (ФОТО)

0
221

Понекогаш не фаќа носталгија за старото Скопје и за тогашниот негов изглед и начин на живот во него.

Затоа некогаш е убаво преку фотографии и видеа да се потсетиме на убавината на главниот град од пред 20-30 години.

Дали се сеќавате како изгледаше Скопје пред изградбата на сега најстариот трговски центар ГТЦ? Тогаш урбанистичката конструкција на центарот на градот Скопје била доста поразлична од денешната.

На тоа место пред многу години се наоѓала улицата „Пеонкаре“, подоцна позната како „Ленинградска“ .

Преку фотографијата потсетете се на овој дел од Скопје, каде што јасно се гледа зградата на поранешен ЕСМ.

Извор: skopjeinfo.mk

Коментирај