Tрадиционално палење на Василичарски oган утре во Даме Груев

0
393

Во недела, на 13ти Јануари, во 18:00 часот, пред Месната Заедница во Даме Груев, ќе се оддржи традиционалното палење на Василичарски Оган.

Поканети се сите граѓани на Ѓорче Петров да присуствуваат на оваа преубава традиција.
Од страна на организаторите, секако и кумот, обезбедени се топли, ладни пијалоци и мала закуска.
Да останеме верни на вековните традиции.
Се гледаме во Даме Груев.

Коментирај