Тортура во Шутка: Веќе две недели затворениците се без струја, која им ја вклучуваат само во доцните вечерни часови?

0
175

До нашата редакција пристигнаа информации дека вистинска тopтура преживуваат затворениците кои се наоѓаат во затворот во Шутка. Имено веќе две недели затворениците се без електрична енергија која според нашите информации се вклучува само во доцните вечерни часови. Ваквото нечовечко однесување кон затворениците е спротивно на сите меѓународни конвеции за човекови права.

Да потестиме дека директорот на затворот Ѓоко Котевски, даде оставка по инцидентот во кој беа претепани Миле Јанакиески и Спиро Ристовски поради пропусти на безбедносните протоколи, но набрзо потоа беше објавено ќе биде разрешен по изборите.

Извор:курир.мк

Коментирај