ТОП ЛИСТА ЗА 2016: Дрејк, Џастин Бибер и Ријана најпреслушувани пејачи

0
486

Последниве години музика се повеќе се слуша преку сервисите за објавување и емитување музички нумери, кои ги потиснаат класичните носачи на звук.

Во такви услови, еден од овие сервиси, Спотифај објави свои топ листи на најпреслушувани изведувачи, нумери и албуми во текот на 2016 година.

Топ 5 листа на најпреслушувани изведувачи:

1. Дрејк
2. Џастин Бибер
3. Ријана
4. Твенти Уан Пајлотс
5. Кање Вест.

Топ 5 листа на најпреслушувани женски изведувачи:

1. Ријана
2. Аријана Гранде
3. Сија
4. Адел
5. Фифт Хармони

Топ 5 листа на најпреслушувани машки изведувачи:

1. Дрејк
2. Џастин Бибер
3. Твенти Уан Пајлотс
4. Кање Вест
5. „Колдплеј“

Топ 5 листа на најпреслушувани нови изведувачи:

1. Зејн
2, Френшип
3. Ен-Мари
4. Мајдинтајо
5. Роб Стоун

Топ 5 листа на најпреслушувани песни:

1. „One Dance“ – Дрејк
2. „I Took a Pill in Ibiza“ – Мајк Поснер
3. „Don’t Let Me Down“ – Чејнсмокерс
4. „Work“ – Ријана
5. „Cheap Thrills“ – Сија

Топ 5 листа на најпреслушувани албуми:

1. „Views“ – Драјк
2. „Purpose“ – Џастин Бибер
3. „ANTI“ – Ријана
4. „Blurryface“ – Твенти Уан Пајлотс
5. „Beauty Behind the Madness“ – Викенд.

Коментирај