Тие : ‘Како ќе го решиме текстот со македонски народе во химната’? Ние : ‘Многу лесно. Ќе ја нема химната’

0
534

Познатиот македонски актер Рубенс Муратовски го прокоментира скандалот со неинтонирањето на македонската химна при посетата на грчкиот премиер Алексис Ципрас на Скопје. Изговорот на македонските власти беше дека немало време бидејќи грчкиот гостин „доцнел“.

„Тие : ‘Како ќе го решиме текстот со македонски народе во химната’? Ние : ‘Многу лесно. Ќе ја нема химната’.“

„Ама во себе си ја пееше химната, нели? Нека пукне Ципрас!“

„Гледам многумина по повод последниве случувања молчат. На mute се. Исто како и химната. Ама што е важна таа? Важно има правда, пари, просперитет и напредок“

Извор:Република

 

Коментирај