Тетовчанец го освои најголемиот милионер џек пот на ДВЛМ

0
389

М.Д. од Тетово е добитник на 34. Милионер џек пот на Државна видео лотарија на Македонија.

Добивката, како што информира ДВЛМ, е вредна 1.757.882 денари и освоена на 15 март 2017 во 16:27 часот во „Винер“ во Тетово. Таа е највредната добивка Милионер џек пот освоена годинава.

Добивките Џек Пот, Државна Видеолотарија ги стартуваше на 1 јуни мината година. Се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“ освоени се 34 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 50.954.963 денари. Покрај нив, освоени се и 4.462 Мини Џек пот добивки во вкупен износ од 34.694.721 денари. МИНИ Џек Пот добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР Џек Пот добивка е вредна од 1.200.000 до 1.800.000 денари.

Коментирај