Тетоважи со една континуирана линија

0
708

Германско-иранскиот уметник за тетоважи Мо Ганџи креира едноставни слики со силно влијание. Роден во Иран, но живее и работи Берлин, Ганџи верува дека полесно е да се црта и прецртува отколку да се користат само ограничен број на алатки за да се создаде нешто основно.
„Мојата поранешна кариера беше врз основа на вредности во кои јас не верувам“, изјави Ганџи за Tattrx. „Многу луѓе се во слична ситуација во денешно време … тие повеќе би сакале да живеат сигурен живот со сигурни приходи и тие се подготвени да ги продадат своите верувања и нивната слобода за тоа … Тетовирањето ми дава внатрешен мир бидејќи тоа излегува природно од мене. Ми треба овој мир затоа што чувствувам како стареам сè повеќе се разболувам од светот околу мене“ .

Погледнете дел од неговата работа: 1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Коментирај