14 C
Скопје
среда, јуни 3, 2020
Tags Тодор Чепреганов

Ознака: Тодор Чепреганов

Отворено писмо од Проф. Чепреганов до Захариева: Стара матрица, стара песна...

Отворено писмо до министерката за надворешни работи на Бугарија, Екатерина Захариева: СО БУГАРСКАТА НЕГАЦИЈА, СЕ ЗАЦВРСТУВА МАКЕДОНСКАТА ИДЕНТИФИКАЦИЈА! Вие сте нацифашисти, ние антифашисти! Вие сте...

Чепреганов за ставот на Бугарија за македонскиот јазик: Ако нешто не...

Несомнено во Бугарија постои спрега помеѓу политиката и науката, а со самиот факт што овие денови гледаме дека БАН излезе со книшка во однос...

Тодор Чепреганов: Ова е силување на историјата

Вистината може за Бугарите да не е вистина. Секој си има своја вистина. Но, не може бугарската вистина да биде апсолутна вистина. Па, и...

Тодор Чепреганов: Не може бугарската вистина да биде апсолутна вистина

Вистината може за Бугарите да не е вистина. Секој си има своја вистина. Но, не може бугарската вистина да биде апсолутна вистина. Па, и...

Чепреганов: Јас не мислам на студентите да им предавам нешто за...

Јас не мислам на студентите да им предавам нешто за Северна Македонија, вели професорот по историја Тодор Чепреганов во неговото гостување во Само Вистина...

Популарно