23 C
Скопје
недела, јули 5, 2020
Tags Ритуали

Ознака: Ритуали

Викенд-ритуали што децата родени после 1995-та нема никогаш да ги разберат

Ниту ние сме имале детство како нашите родители, ниту нашите деца некогаш ќе знаат какво сме имале ние. Можеме само да им раскажуваме. Секое време...

Мундијалот низ слики од соблекувалните: Храна, ритуали, икони и молитви!

Светот го тресе мундијалска треска, па покрај самите натпревари, љубителите на фудбалот ги интересира и што се случува во соблекувалните на репрезентациите. Кога се во...

4 важни ритуали после секс

Најчесто, луѓето се концентрираат на работите што треба да ги направат пред сексот за да ја обезбедат вистинската атмосфера и да уживаат во најубавото...

Неверојатните брачни ритуали на животните (ВИДЕО)

Танцот на фламингото се извршува благодатно и во целосна синхронизација од целото јато. Машките и женските се движат цврсто притиснати, а глетката е навистина...

Чудни ритуали низ светот

Секоја култура има обичаи и традиции кои се сметаат за нормални од локалните жители затоа што едноставно се навикнати на нив, додека пак за...

Ритуали кои го менуваат животот кон подобро

Често пати се восхитуваме на успешните луѓе, без да знаеме дека зад нивниот подем стојат неколку сосема едноставни ритуали, кои сепак го менуваат животот...

Василичари, Сурвари, Голомари, Страчинари – ритуалните „воини“ на доброто против злото

Периодот помеѓу Божик до Богојавление во традиционалните верувања е одбележен како права глува доба во годината, па меѓу народот овие денови се нарекуваат „глуви...

Популарно