18 C
Скопје
недела, август 9, 2020
Tags Предлог-закон

Ознака: Предлог-закон

Нацев: Предвидените промени во Предлог-законот за служба во Армијата дополнително ја...

Промените кои се предвидени во најновиот Предлог Закон за служба во Армијата на Република Македонија дополнително ја уништуваат и дерогираат и така кревката улога...

18 НВО тврдат: Пред УНЕСКО презентиран еден, во Собрание се разгледува...

Пред претставниците на УНЕСКО во Баку презентиран еден, а во Собранието се разгледува друг нацрт-закон за Заштита на културното наследство во Охрид. Осумнаесет невладини организации...

Владата го усвои Предлог-законот за СЈО

Владата денеска го усвои Предлог-законот за Јавното обвинителство во кој е регулиран статусот, автономијата и надлежностите на СЈО. Основа за изготвувања на овој закон, како...

Утврден предлог – законот за амнестија на учесниците од 27 април

Работната група за помирување го подготви предлогот за законско решение за амнестија за 27 април. Обвинетите ќе потпишат изјава дека ја прифаќаат амнестијата. Со...

Со новиот предлог закон, СЈО ќе може да го гони и...

Министерството за правда го објави нацртот на предлог законот за Специјално јавно обвинителство во кој има промени во однос на надлежностите за кривичните дела...

Предлог Законот за амнестија за „27 април“ не доби поддршка во...

Предлог законот за амнестија на лицата осомничени, обвинети и осудени за собраниските настани од 27 април 2017 година,  поднесен од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, не го доби...

Граѓаните нема да поднесуваат годишни даночни пријави во УЈП

Граѓаните ќе немаат обврска да поднесуваат до Управата за јавни приходи годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи. Според предлог-законот за персонален данок на доход,...

Ѓорчев: Заев и пратениците на СДС да го поддржат предлогот за...

ВМРО-ДПМНЕ го повикува министерот Драган Тевдовски како и владата на СДС и Зоран Заев, заедно со пратениците на СДС, да овозможат да го поддржат...

Популарно