1 C
Скопје
недела, декември 9, 2018
Tags Македонци

Ознака: Македонци

„Добрососедката“ Захариева: Ќе треба време да се избришат трагите од „перењето...

Ќе треба да помине време за се избришат трагите од „перењето мозоци“ од страна на поранешна Југославија дека постојат Македонци, истакна бугарската министерката за...

Отец Ивица Тодоров со споредба меѓу францускиот и македонскиот народ: ИМА...

ФРАНЦУСКИОТ НАРОД протестираше против покачени такси, даноци, но и против последиците на либералистичкиот модел на владеење и режимот на Макрон...протестите веќе даваат резултати.... МАКЕДОНСКИОТ НАРОД...

Крсте П. Мисирков: „ПАТОТ НА ПОМИРУВАЊЕТО“

Идеологот за единство на македонскиот народ и самостојност на Македонија, д-р Крсте Петков Мисирков во текстот со наслов „Патот на примирението“ објавен во софискиот...

Геноцидот на грчката држава врз Македонците во текот на Македонската борба...

Македонската борба го означува временскиот интервал од 1904 до 1908 год., период непосредно по завршувањето на Илинденското востание од 1903 год., по кое грчката...

Повик до Македонците за борба против асимилацијата на македонскиот народ од...

1935, Софија Обласниот комитет на ВМРО (Обединета) во Бугарија издава повик до Македонците за борба против асимилацијата на македонскиот народ во трите дела на поделена...

АНКЕТА: ВМРО-ДПМНЕ со голема предност кај Македонците, СДСМ најголема албанска партија

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ повеќе не се изедначени македонски партии. Кај Македонците разликата е 5 проценти во полза на ВМРО-ДПМНЕ. За Албанците, пак, СДСМ прерасна...

За влез во Грција, Македонците прво ќе мора да поминат детектор...

Покрај физичките проверки со кои треба да се утврди дека не носите оружје, хемикалии или експлозиви при минување на граница, постои можност да се...

Отец Ивица Тодоров: 80 персони БРИШАТ милиони и милиони Македонци од...

80 персони БРИШАТ милиони и милиони Македонци од минатото, сегашноста и иднината! Се обидуваат да не ОТПИШАТ, а не знаат дека така само се запишуваат...

Росоклија: Овој шљам го уништува создаваното од генерации Македонци

ДА СЕ СВРТИМЕ КОН СЕБЕ И ЗАЕДНИЧКИ ДА ДОЈДЕМЕ ДО РЕШЕНИЕ Свесноста дека Македонците во Македонија стануваат граѓани од втор ред, дека земјата е во...

Гелева: Проектот за бришење на Македонија нема да успее бидејќи Македонците...

„МАКЕДОНЦИТЕ ГО ПОБЕДИЈА ЗЛОТО, УШТЕ ЕДНАШ ВО ДОЛГАТА ИСТОРИЈА НА ЧОВЕШТВОТО Самоубиството во сите големи религии се поима како апсолутно најголем грев и душата на...

Популарно