19.2 C
Скопје
среда, октомври 23, 2019
Tags луѓе

Ознака: луѓе

Најдобрите луѓе најмногу страдаат: Добрината вреди многу, но и скапо ќе...

Во школото на животот, секој ден е испит, а секое искуство е нова лекција. Исто како и во училиште, така и во животот: не им...

Наместо луѓе гледаш брендови: Маичката нека биде со поголем знак да...

Саботно утро, лабаво и релаксирано.  Улиците во Скопје се празни, но во неколку кафулиња не се наоѓа слободно место. Убаво е Скопје во сабота,...

Приказна која ќе ве воодушеви: Зошто луѓето викаат кога се лути?

Еден ден, учителот ги прашал своите ученици: „Зошто луѓето викаат кога се лути?“ Учениците размислувале некое време, а потоа рекле: „Викаме затоа што губиме трпение.“ Тој...

Ако без проблем ја изговарате оваа реченица, вие сте многу попаметни...

Паметните луѓе се одликуваат со карактеристики како љубопитност, добра смисла за хумор, флексибилност и отвореност кон нови знаења. Покрај тоа, имаат едно нешто заедничко што...

Животот е краток, престанете да трчате по луѓето кои не го...

Дали понекогаш сте биле разочарани поради нечиј недостаток на внимание? Дали понекогаш мислите дека давате повеќе од другите луѓе во пријателствата и врските? Дали...

Никогаш не се задоволувајте со лошо кафе, лоши пријатели или лоши...

За некои работи во животот потребно е повеќе труд. Во последно време, во мода е да се шири идејата дека е кул да не ви...

Која е тајната на луѓето кои добиваат сe во животот?

Веројатно сите околу нас имаме личност која е обожавана од другите и која лесно може да добие сѐ што ќе посака, а понекогаш се...

Се уморив, не можам да угодам никому, не можам веќе никому...

Не можам веќе постојано да се извинувам. Не можам да им угодам на луѓето. Не можам да ја спуштам главата за да бидам понизна...

Ништо не е случајно: Самите ги привлекувате луѓето и настаните во...

Постојат три вечни универзални закони кои треба јасно да се разберат за да можеме промислено, делотворно и задоволувачки да ги применуваме во својот физички...

За драгите луѓе кои прерано си заминаа од овој свет

Не постои ден да не помислиме на нив. Тие имаа огромно влијание на нашите животи, а збогувањето со нив е една од најтешките работи...

Популарно