18 C
Скопје
среда, април 8, 2020
Tags Љубомир Цуцуловски

Ознака: Љубомир Цуцуловски

Љубомир Цуцуловски: „ОПРАВДАНИ“ МЕРКИ И МАЈМУНИ

„ОПРАВДАНИ“ МЕРКИ И МАЈМУНИ. Додека светот го преобразуваат во Голбален концетрационен логор, човештвото се држи во целосна информациска неизвесност за вистинските димензии и последици...

Анализа на Цуцуловски: До каде може да се оди во манипулацијата...

ПЛАСТЕЛИНИ? Ненавлегувајќи во потеклото/изворот на корона вирусот, имам впечатокот (нагласувам, в п е ч а т о к!) дека целата ситуација може да се...

Цуцуловски: Ако властите донесат одлука за намалување на платите, Македонија набргу...

АКО... Ако властите, од кои било причини, донесат одлука за намалување на платите, Македонија набргу ќе заврши во ужасни нереди, кои ниту војската, ниту...

Љубомир Цуцуловски: БЕЗАЛТЕРНАТИВНОСТ И РЕЗУЛТАТИ

БЕЗАЛТЕРНАТИВНОСТ И РЕЗУЛТАТИ. Почнуваат да се наѕираат (но, само да се наѕираат!) првите резултати од надворешната политика, која досега ја водеа сите влади на...

Цуцуловски: Дали се свесни кои би биле последиците од драстичното намалување...

ДАЛИ СЕ...? Дали се свесни кои би биле последиците од драстичното намалување на платите? Првата последица (покрај демотивираноста квалитетно да се работи)...

Љубомир Цуцуловски: БОГОВИ, ЛУЃЕ И АРИСТОТЕЛ

Според Аристотел Бог е чиста мисла, која се мисли единствено себе. Тоа е така, тврдел Аристотел, бидејќи Бог, како мисла, може да размислува за...

Колумна на Љубомир Цуцуловски: НЕРАМКОВЕН ДОГОВОР

Денес, кога повторно растат нечии етнички апетити, кога се преименуваат училишта според етнички принцип, кога се бара пропорцијална етничка застапеност дури и во доделувањето...

Цуцуловски: Граѓаните веќе научија дека кога политичарите велат „да“ мислат „не“...

„Веќе одамна не постои причина тоа што ќе го изјави некој македонски политичар, накнадно да се демантира, да се објаснува или дообјаснува, бидејќи граѓаните...

Колумна на Љубомир Цуцуловски: ВОВЕДУВАЊЕ НА АПАРТХЕЈД

Проблемите во Македонија не само што се повторуваат, туку и се продлабочуваат. Затоа, бесмислено е нивно повторно аналзирање, бидејќи тоа би значело непотребно повторување...

Цуцуловски: Кој како дошол на власт, така ќе вледее – Како...

КОЈ КАКО... Многумина ме прашуваа (некои и понатаму ме прашуваат) зошто одлучив за извесно време да паузирам со мои коментари. Некои, пак, ми префрлаа,...

Популарно