26 C
Скопје
четврток, август 13, 2020
Tags Културно наследство

Ознака: Културно наследство

Саркофагот од 2 век пронајден во Каропш се вадел надвор од...

Римскиот саркофаг од вториот век, кој беше пронајден во скопската општина Карпош бил изваден надвор од сите законски норми, алармираат познавачите на археологијата. Претходно, во...

18 НВО тврдат: Пред УНЕСКО презентиран еден, во Собрание се разгледува...

Пред претставниците на УНЕСКО во Баку презентиран еден, а во Собранието се разгледува друг нацрт-закон за Заштита на културното наследство во Охрид. Осумнаесет невладини организации...

Охрид СОС: Единственото македонско УНЕСКО наследство на работ на бездна

Охрид СОС испрати отворено писмо по повод информациите дека УНЕСКО ќе го избрише Охрид од листата на светско културно наследство. Го пренесуваме писмото во...

СДСМ: Владеењето на ВМРО-ДПМНЕ ќе остане запаматено по негрижата кон културното...

СДСМ соопшти дека 11-годишното владеење на ВМРО-ДПМНЕ ќе остане запаметено по неодговорност и негрижа за културното и историско наследство на Македонија. - Состојбата со Музејот на...

Популарно