14 C
Скопје
среда, јуни 3, 2020
Tags КОЛУМНИ

Ознака: КОЛУМНИ

Латас: Како што рече премиерот Заев…

Не очекував дека Заев и компанија ќе ги фати ваква нервоза и паника каква гледаме последниве десетина дена, практично од денот кога мораа да...

Андонов: „РЕКЕТ“, лаги и видео ленти

Исклучително е тешко во овој момент да се пишува, а да се избегне допирањето со перверзијата на политикантите. Да се избегнат сите сцили и...

Ангелевска: Нулти рекет

Умберто Еко, во својот роман „Нултиот број“ демонстрира колку многу нешта во нашиот живот или во нашата историја е одредено од приказни, без оглед...

Ристевски: Самоуништување

Постојано кога пишувам се трудам да внимавам на речникот, на емоциите и пораката која ја пренесувам пред пошироката популација, затоа што сметам дека како...

Колумна на Андон Чибишев : МАКЕДОНИЈА КАКО ГАСНА КОМОРА

Македонија се гуши заради енормно загадениот воздух, а актуелната власт се уште не покажува интерес да преземе некоја посериозна мерка за да го намали...

Популарно