-6 C
Скопје
недела, февруари 24, 2019
Tags Колумна

Ознака: Колумна

Колумна на Ламбе Арнаудов: Преспанофили – Пропаднатата совест на Македонците

Пред некое време напишав: наскоро ќе дојдат нови млади лавови со здрави и остри заби, неисполнети со месо, но затоа со срца и души преполни...

Колумна на Сотир Гулабовски: СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЛЕГИТИМНА ВОЕНА ЦЕЛ

Но сега како земја на НАТО Македонија не само штро е легитимна воена цел тука на Балканот и во регионот, туку таа како членка на...

Колумна на Љупчо Цветановски: Непотистичка североидна офанзива за младинска карта во...

Во државата која некогаш се викаше Македонија, и во која единствена квалификација и предуслов да се вработите е да имате партиска книшка и родител...

Колумна на Михајло Маневски: Огнена стрела во срцето на Република Македонија

Народот никогаш нема да го прифати овој геноцид и оваа капитулација и никогаш нема да се откаже од Република Македонија На 8-ми февруари 2019 година...

Колумна на Џејсон Мико: Преглед на настаните кои доаѓаат

Во следните неколку дена Владата на Република Македонија ќе ги информира Обединетите Нации дека си одбрала „ново“ име. Согласно членот 1 (6-б) од таканаречениот...

Колумна на Мартин Треневски: ВАНДАЛИ!

Актуелната врхушка на Илинденска ул. б.б. во Скопје, што се претставува како Влада на Република Македонија, не престанува да ја шокира домашната јавност, но...

Колумна на Оливер Андонов: МОНОЛОЗИ

Се што ветија излажаа. Едноставна сублимирана констатација за политиката на ѓон СДС предавничка, како онаа прагматичната, така и на онаа идеализираната кај граѓаните, а...

Колумна на Никола Србов: Не ме гледај што правам, слушај ме...

Јужна Африка, Буркина Фасо, Сенегал, Боцвана, Намибија, Бенин, Гана, Мароко, Тунис, Руанда, Свазиленд, Лесото. Овие држави се наоѓаат пред Македонија на листата содржана во извештајот на Транспаренси...

Колумна на Џејсон Мико: КРИМИГОВОР!

Срѓан Цвијиќ, кој работи за Фондацијата Отворено Општество на Џорџ Сорос во Брисел, подготви подолг извештај за Македонија при крајот на јануари, и низ...

Колумна на Јованка Кепеска: Има ли излез со натурено политичко мислење?!

За осуда е непостоењето ехо за искажан став на актерите на политичкото мислење, на политичките партии но и на јавноста при што се подразбираат...


Популарно