25 C
Скопје
недела, јули 5, 2020
Tags Горазд Росоклија

Ознака: Горазд Росоклија

Страсна недела и Велигден во Галичник 1939 година – Млади невести...

СТРАСНА НЕДЕЛА И ВЕЛИГДЕН ВО ГАЛИЧНИК 1939 ГОДИНА - Млади невести летошни, сите се причествувајет на Цветници, а девојки и стари жени на Велигден....

Росоклија: Македонија се соочува со две зaкaни – Епидемија со COVID-19...

Македонија во овој момент се соочува со две закани. Епидемијата со COVID-19 чии врв ќе биде достигнат во април, и класичната закана во времиња...

Горазд Росоклија: АТИЏЕ

Ако светот нѐ види како чесни луѓе, работливи, задоволни со минимумот, емотивни и посветени на семејството, каква што е Атиџе, тоа би бил голем...

Росоклија за СДСМ: Интелектуална и морална дегенерација

„Национално предавство, нацистичка форма на антисемитизам, вулгарно манифестирана хомофобија и партиско раководство заглибено во криминал, е сликата на моралната и интелектуална дегенерација на партиската...

Горазд Росоклија: За Македонската интелектуална елита

Учевме дека интелектуалните елити ги создаваат националните и универзалните вредности, ги воспитуваат генерациите врз тие вредности и ја мотивираат нацијата за одбрана на вредностите...

Росоклија: Европа со вас, инсталирани како власт во Македонија, не сака...

ЕВРОПА ВАС ВЕ ПРЕЗИРА Европа која со вас, инсталирани како власт во Македонија, не сака ниту да разговара, Македонците распрскани низ европа, ги прима во...

Горазд Росоклија: SCHADENFREUDE – РАДОСТ ЗАРАДИ АПСЕЊЕ

РАДОСТ ЗАРАДИ АПСЕЊЕ - SCHADENFREUDE Терминот опишува личност која наоѓа задоволство во несреќата на друг. Сосема е небитно дали тој друг „заслужено“ или „незаслужено“ е...

Росоклија: Македонија ја (пре)даваат луѓе кои во Македонија не вградиле никаква...

МОЖЕН ОДГОВОР НА ПОСТАВЕНО ПРАШАЊЕ Прашање (АА): Зошто верувате дека ако ја дадете Македонија и сè што е македонско ќе ви биде подобро...!? Можен одговор (ГР):...

Росоклија: Македонска лепра

Со леснотија се откажуваат од македонството оние, што за македонството не направиле ништо, освен општествени кариери без вредност зад нив. Многу од тие кариери се...

Горазд Росоклија: СТРАНО ТЕЛО ВО МАКЕДОНСКОТО ТКИВО

Инсталиран премиер, самоименуван министер за финансии, аналфабет историчар, евро по евро ктитор, wanna be нобеловец, лидер и заштитник на рекетарска партал дружина... Ние Македонците сме...

Популарно