20 C
Скопје
недела, јули 12, 2020
Tags ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

Ознака: ГОЛЕМА БОГОРОДИЦА

Вечно име Марија, Марица, Марјан, Маријана

Денес е Успение на Пресвета Богородица Голема Богородица, празник на мајката на животот. Именден празнуваат: Марија, Мара, Марена, Марица, Марјан, Маријана… Народот верува дека Богородица е...

Се празнува Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица, празник на...

Меѓу дванаесетте големи христијански празници спаѓа и празникот Успение на Пресвета Богородица, во народот попознат како Голема Богородица. Поради големиот култ што го има...

Утре е еден од најзначајните празници: Иконата на Богородица лекува многу...

Православната Црква на 28 август го празнува земниот крај на Пресвета Богородица и Нејзината смрт ја нарекува „Успение“ – раскошен термин кој во себе...

Помага против болести и неплодност: На Голема Богородица жените треба да...

Идната среда православните верници ќе го празнуваат Успението на Пресвета Богородица – Голема Богородица. Од повеќето празници посветени на пресвета Богородица овој е еден...

ПРАЗНИЦИ: Идната среда е Голема Богородица и неработен ден за православните...

Овој месец ни престои уште еден голем верски празник и неработен ден за православните христијани. Идната среда на 28 август е Успение на Пресвета Богородица...

Голема Богородица жените треба да го направат ова- помага против болести...

Денеска е Успение на Пресвета Богородица – Голема Богородица. Од повеќето празници посветени на пресвета Богородица овој е еден од најзначајните. Затоа народот овој...

Oд сите празници посветени на Богородица, овој е најзначајниот- ова се...

Во вторник, на 28 август, следи големиот верски празник, Успение на Пресвета Богородица или Голема Богородица, а воедно овој ден е прогласен за неработен. Од...

Популарно