-6 C
Скопје
недела, февруари 24, 2019
Tags Џејсон Мико

Ознака: Џејсон Мико

Колумна на Џејсон Мико: Кураж за Македонија – и насекаде каде што...

„Турците владееа тука петстотини години, па ние сепак не станавме Турци, си останавме Македонци. Македонија ќе остане Македонија, а Македонците ќе останат Македонци. Така...

Колумна на Џејсон Мико: Преглед на настаните кои доаѓаат

Во следните неколку дена Владата на Република Македонија ќе ги информира Обединетите Нации дека си одбрала „ново“ име. Согласно членот 1 (6-б) од таканаречениот...

Колумна на Џејсон Мико: КРИМИГОВОР!

Срѓан Цвијиќ, кој работи за Фондацијата Отворено Општество на Џорџ Сорос во Брисел, подготви подолг извештај за Македонија при крајот на јануари, и низ...

Колумна на Џејсон Мико: 12 ВИСТИНИ ЗА МАКЕДОНИЈА!

Сега откако Зоран Заев, неговата Влада и западните елити од САД, ЕУ и НАТО ја остварија својата цел за со сила да и наметнат...

Колумна на Џејсон Мико: Противотров за анти-македонските ставови кои преовладуваат кај...

Куса забелешка: Пишувам колумни во македонски весници, неделници и интернет страници од 2001 година. Ова е мојата колумна број 700. А колумната број 700...

ВИДЕО: Анализа на Џејсон Мико и Цветин Чилиманов за Преспанскиот договор,...

Американскиот коментатор Џејсон Мико и македонскиот новинар Цветин Чилиманов ја снимија првата аудио подкаст емисија на англиски јазик за вести и настани до Македонија. Првата...

Колумна на Џејсон Мико: Старозаветните пророци и извртувањето на зборовите

Пред повеќе од 2.700 години старозаветниот пророк Исаија напишал: „Тешко им на оние, кои злото го нарекуваат добро и доброто – зло, темнината ја...

Колумна на Џејсон Мико: Империјализам во Хелсинки и корупција дома во...

Ќе ја отворам оваа неделна колумна со настаните во Хелсинки, каде европскиот комесар Јоханес Хан и неговите Империјални Војници, поточно неговата машинерија за односи...

Џејсон Мико: Борбата не е готова, таа ќе трае уште долго...

Македонија, глобалниот раздор во Домот на Демократијата и борбата за слобода Борбата не е готова, таа ќе трае уште долго. Ќе мора да продолжиме сите...

Колумна на Џејсон Мико: „…И ДА ДОБИЕМЕ СЛОБОДА“

Со овие четири зборови, „и да добиеме слобода“, завршува првиот параграф на Крушевскиот Манифест. Тие ја означуваат целта на Илинденското Востание – да се...


Популарно