7.5 C
Скопје
понеделник, февруари 17, 2020
Tags Човекови права

Ознака: Човекови права

ОМД бара од Грција да отвори дебата за правата на Македонците...

„На македонците во Егејска Македонија им е забрането користењето на зборот македонска при регистрирање на малцинските организации, што претставува флагрантно кршење на правото на...

Предупредувања за кршењето на човековите права и пред Извештајот, симнати розовите...

Извештајот на американскиот Стејт департмент за човековите права, ја открива вистината за состојбата во земјава, колку и да сака актуелната власт да претстави пред...

Започна правната битка – МАКЕДОНИЈА ВЕЧНА: Граѓаните поднесоа жалба до ОН...

Во седиштето на Обединети нации во Женева, во пресрет на Советот за Ч, а за време на годишната средба на независни екеспрети и специјални...

Судот во Стразбур му дозволи на Вранишковски да ја регистрира ПОА

Големиот Совет на Европскиот суд за човекови права во Стразбур, во април 2018 година, ја одби жалбата на Владата на Република Македонија, со што...

Популарно