31 C
Скопје
четврток, јули 16, 2020
Tags божиќен пост

Ознака: божиќен пост

Сè за Божиќниот пост: Постењето во христијанството е многу повеќе од...

За православните христијански верници кои се водат според јулијанскиот календар, пред 5 дена, односно на 28 ноември почна шестнеделниот божиќен пост. Постот ќе трае 40...

Почнува божиќниот пост

За православните христијански верници кои се водат според јулијанскиот календар денеска почнува шестнеделниот божиќен пост.Постот ќе трае 40 дена, односно до Божиќ, 7 јануари,...

Поука за првата недела од постот – Насекаде спокојство и мир

Свети Климент Охридски Ја видовте ли, возљубени, на дело ползата од постот? Оној што го искусил постот во текот на оваа седмица, тој ќе го...

Почнува Божиќниот пост

За православните христијански верници кои се водат според Јулијанскиот календар денеска почнува шестнеделниот Божиќен пост. Постот ќе трае 40 дена, односно до Божик 7 јануари...

Денес почнува Божиќниот пост

За православните христијански верници кои се водат според Јулијанскиот календар денеска почнува шестнеделниот Божиќен пост. Постот ќе трае 40 дена, односно до Божик 7 јануари...

Популарно