21 C
Скопје
недела, јули 5, 2020
Tags балет

Ознака: балет

Најчевска: Очекувам Заев да ме повика за советничка за балет и...

Очекувам во најскоро време да бидам повикана од кабинетот на премиерот на мојата нова функција: советничка за балет и сродни уметности. Преговорите за надокнадата...

Најстарите балетски изведби во Македонија

Првите комплетни балетски изведби во Македонија се поврзани со сцената на Македонскиот народен театар во Скопје. Валпургиска ноќ од Шарл Гуно е првата балетска претстава...

Популарно