7.5 C
Скопје
понеделник, февруари 17, 2020
Tags Атички цивилизации

Ознака: Атички цивилизации

Древни Цивилизации (прв дел)

1. Сумерија Сумерерија е првата урбана цивилизација во историскиот регион на Месопотамија (денешен Ирак). Модерните историчари ја датираат Сумериската цивилизација со почетоци некаде околу 5500...

Популарно