Светска карта на казни за интимни услуги во светот!

0
1044

Погледнете колку чинат казните за проституција и каде дирекно одите во затвор!
Ова е мапата кој ја направил уметникот Јакуб Маријан и на неа ги прикажал казните за  проституција во различни земји.

Ирска – 500 евра (1.000 евра за повторно прекршување)
Северна Ирска – 1.100 евра или 1 година затвор
Франција – 1.500 евра (3.500 евра за повторно прекршување)
Норвешка – 2700 евра или 6 месеци затвор
Шведска – парична казна (зависи од приходот) или 6 месеци затвор
Литванија – 140 евра
Белорусија – 140 евра или 15 дена затвор
Украина – 8 евра
Молдавија – 40 евра
Романија – 330 евра
Србија – 330 евра или 60 дена затвор
Хрватска – 110 евра
Босна и Херцеговина – парична казна
Црна Гора – 1.000 евра или еден месец затвор
Албанија – парична казна или три години затвор
Македонија – 800 евра

Коментирај