Светиот апостол Матиј, Светиот маченик Антониј, Светите маченици Јулијан и Маркијан и другите со нив

0
589
Светите маченици Јулијан и Маркијан и другите со нив

Пострадаа во одбрана на иконите од злобниот цар Лав Исавријанин, во 716 година и се закитија со невенлива слава.

 

Коментирај