Страшни фотографии откриваат како живееле 4 деца, чиј татко ги фрли од балкон

0
1257

Репортерите на хрватскиот портал „Индекс“ влегоа во домот на хрватското семејство, каде вчера таткото си ги фрли своите четири малолетни деца ни балкон. Фотографиите прикажуваат дека децата живееле во несоодветни услови, на кревети без постелнина, со облека расфрлана насекаде, а нокшири полни со урина.

domot-vo-pag-1

Домот на ова семејство било посетувано од Центарот за социјална работа, но во нивните забелешки никогаш не било укажано на условите во кои овие деца живееле.

domot-vo-pag-2

domot-vo-pag-4

domot-vo-pag-3

domot-vo-pag-5

Во моментов седумгодишното девојче е сè уште во кома. Нејзината осумгодишна сестра е оперирана на Максилофацијална хирургија и е во добра состојба. Останатите две деца, петгодишното девојче и тригодишното момче се добро, но остануваат во болница.

Таткото се брани со молчење.

Извор:republika.mk

 

Коментирај