Столтенберг ги поздрави двојазичноста и договорот со Бугарија

1
664

При неговото обраќање во Собранието генералниот секретар на НАТО, Јанс Столтенберг, истакна дека очекува по знамето на Црна Гора пред зградата на седиштето на НАТО да се развиори и Македонското знаме.

Тој рече дека во изминатите години Македонија покажала посветеност кон НАТО интеграциите. Но дека неопходно е решавање на спорот со името,

-Ги поздравувам напорите на владата да го решат спорот со името – рече Столтемберг.

Тој додаде дека НАТО не е само воена алијанса, туку е и вредносна алијанса и токму затоа ги поздравува законот за двојазичност и договорот со Бугарија кои според него биле реформски.

Денес Столтенберг ќе се сретне со сите политички лидери од Република Македонија.

1 Коментар

  1. Сосема Грозна изјава…Слушна ли тој какво мислење има за двојазичноста македонскиот претседател Иванов? Кој му дал право да кукурика на туѓо огњиште против интересите на државата која му дала гостопримство? Чудо е какви дибеци се позиционираат на места од каде може без ризик да се врши терор и агресија!!!

Коментирај