Стигна казната за лицата кои поставија албанско знаме во Охрид

0
590

Пет години забранет влез во Република Македонија и протерување од државата доби еден од поставувачите на албанското знаме денеска во Охрид.

Денеска на Самоиловата тврдина беше поставено албанското знаме.

Фолклорно играорна група од Косово утрово го поставила знамето на Република Албанија на Самоиловата тврдина во Охрид.

Организаторот на пречекот на гостите од Италија, Шпетим Положани, информираше дека некој случајот го пријавил во полиција и тие веднаш се повлекле.

Извор: kurir.mk

Коментирај