Споредба на македонската и администрацијата на ЕУ

0
148

Јавноста реагира на изјавата на министерот за информатичко општество и администрација дека во соработка со други ресори бара начин за привлекување кадар и од јавниот сектор и надвор од институциите за вклучување во процесот на преговори со Европската унија.

На повеќе од 100.000 административци, Владата ќе им плаќа на приватни фирми да помагаат за влез во ЕУ

За апсурдноста на ситуацијата, најдобра споредба прави поранешниот висок функционер во СДСМ, Ивор Мицковски.

Македонија има 143.184 лица вработени во јавниот сектор.

И замислете, од оваа бројка, која е засилена со 3.346 луѓе вработени само од оваа власт, немаме капацитет за преговори со ЕУ.

Само за споредба, Европската Комисија, Владата на Унијата, има 32 илјади вработени.

Извор:република.мк

Коментирај