Совет за безбедност во сабота на пладне ќе одлучува дали ќе биде продолжена вонредната состојба

0
220

Советот за безбедност во сабота напладне ќе одлучува дали ќе биде продолжена вонредната состојба, која завршува истиот ден.

Техничкиот премиер Оливер Спасовски најави можно продолжување, доколку се оцени дека има таква потреба врз основа на анализите за справување со економските последици, а кога ќе заврши вонредната состојба, по 22 дена треба да се одржат изборите.

Коментирај