Сопругата на Никола Младенов до Заев: Ги молам политичарите да не ја ставаат сообраќајната несреќа во дневна политика

0
502

Сознанијата со кои што располагам јас не ја менуваат претходната фактичка состојба дека Никола загина во сообраќајна несреќа поради неприлагодена брзина согласно условите на патот, ова вчера во „Студио 1“ на 1ТВ го изјави сопругата на новинарот Никола Младенов.

-Јас ја разбирам добрата намера владата сегашна, тогашна опозиција и на Зоран Заев како лидер на опозицијата. Луѓето ја изгубија целосно довербата во институциите и системот, тоа ги подгреваше сомнежите кај сите останати не само кај Никола Младенов, туку и за многу други случаи. Тоа не беше констатација од народот во Македонија, ние и од целокупниот меѓународен фактор добивавме оценка дека нашиот правен систем е урнисан и ние имаме една заробена држава, но како што кажав да бидам децидна во ова, причината за трагичната несреќа во која загина Никола е брзината, вели таа.

Додава дека досега нема никаков сомнеж за друга причина за неговата сообраќајна несреќа.

-Не сметам дека луѓето, поготово оние што се занимаваат со политика треба не треба да користат разноразни трагични настани во правење на политички цели во дневно политички интереси, алудирајќи на Заев и неговите изјави поврзани со Младенов.

Коментирај