Солун замина во историјата, Заев сега го користи грчкиот топоним Тесалоники

0
885

На вечерашната трибина во Берово, премиерот Зоран Заев за градот Солун го употреби грчкиот топоним „Тесалоники“.

-Нас не ни смета некој во Тесалоники, Кавала да се нарекува Македонец. Сите знаеме за историската Македонија, Егејска, Пиринска. Но, сега со пушки ли ќе ги освојуваме ли Грција и Бугарија? Наместо тоа, ајде да ги отвориме границите – рече Заев.

Извор: kurir.mk

Коментирај