Собранието ја разреши Катица Јанева

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева е разрешена со 102 гласа ЗА од вкупно 105 пратеници. Од 29 пратеници кои им припаѓаат на малцивствата 27 гласаа ЗА разрешување од функцијата специјалната јавна обвинителка. На пленарната седница не се расправаше за извештајот на Советот на ЈО, туку само за предлогот за разрешување на Комисијата за прашања на … Продолжи со читање Собранието ја разреши Катица Јанева